overall · pyjamas

Retro!

Beroende på vilken färg man matchar dessa söta lejon med kan de uppfattas som mer eller mindre retro. Den lilla body som jag sydde för några veckor sedan kantade jag med turkos och den uppfattade jag inte alls som retro. Den här gången fick lejonen bruna kantband och knappar och vips så blev det ultraretro!

Mönstret till den här overallen (vill inte säga pyjamas eftersom A har dessa overaller både dag och natt, just nu är de mitt favoritbebisplagg) kommer från Ottobre såklart. Skulle tro att det är nr 6/2010 för det är just nu det som ligger uppe här hemma och sys både det ena och det andra ifrån. Mönstret är ganska stort i storleken, det här är strl 56. Det är dessutom anpassat för tygblöjor så det har förmodligen ännu mer extratyg över rumpan. A fyller inte ut varken längd eller bredd ännu trots att han passerat de 4 kg nu en knapp månad efter att han föddes och trots att han har tygblöja med ullbyxa.

Jag ville testa och se om det var en bra lösning på öppning med knäppning i ryggen istället för i grenen och det funkade bra men grenen är nog ändå att föredra. Lite bökigt att rulla den lilla för att man ska knäppa upp. Däremot gillar jag hur det ser ut när den är på. Det känns liksom extra retro med denna knäppning som jag har för mig var vanligare på 70-talet?!

Valde KAM-knappar i denna bara för att de bruna jag hade hemma matchade exakt i färg, men jag har redan ångrat mig att jag inte satte Prym istället, KAM-knapparna har redan glidit runt och blivit fula. De sitter inte stadigt i kantbandet så när man öppnar den så är jag rädd att jag snart dragit sönder kantbandet. Nej, skulle hållit mig till Prymen istället som jag faktiskt gillar bättte i kläder och sparat KAMen till dregglisar eller blöjor.

Tyget är en favorit. Gillar verkligen att mönstret är lite mindre (lejonen är bara 2,5 cm höga) och så är jag svag för lejon! Jag har en liten bit kvar i shoppen för den som inte har det ännu och jag har en liten bit kvar i mitt eget lager. Kanske borde jag köpa  loss lejonen själv för jag gillar dem verkligen!

8 thoughts on “Retro!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.