byxa

70-tal!

Dessa ottobyxor har legat i några veckor på strykbrädan, ihoppsydda men utan mudd. Hade ju tänkt brun mudd till dem men de som läst på min blogg har hört mig svära över brun mudd och Uppsala. Hur som, förra veckan slängde jag iväg en beställning till Stoff och Stil och då blev det muddar i alla möjliga färger och paketet hämtade jag ut igår. Hann dock inte öppna det igår utan det blev kvällens nöje och oj så det var skoj!!! Den här orange mudden passade perfekt till byxorna och fast jag var trött och inte alls sugen på att sy egentligen så kunde jag inte hålla mig borta från maskinen. Och så var jag ju tvungen att testa mudden så jag äntligen kan sy mina beställningar…. Testet funkade och jag är nöjd med muddarna! Dessutom slapp jag se fotbollen på tv…. 🙂

Undra om det räcker med byxor i strolek 62 snart… ska kanske ge mig på något annat plagg som jag kan sy upp i massor??!! Fast först ska det bli några med lila kaniner också. Och kanske något par i storlek 50…..

Material:
Stretchfrotte från Jofotex.
Mudd från Stoff och Stil.

Mönster:
Eget.

Maskiner:
Fyrtrådig overlock att sy ihop byxorna med. Hjälpstickade muddarna på Juliette och sydde sen fast dem ordentligt på overlocken.

Sömnad:
Sydde innerbenssöm, grensöm och sen ytterbensöm. Muddade sedan midja och ben. No tjafs!

+
Gillar 70-talskänslan! De blev bättre med orange mudd än med brun och det var roligt att sy något annat än brun mudd, faktiskt!


Att jag inte vågar prova Ottopippis tips om muddning än, utan hjälpstickar muddarna först, fortfarande. Ska våga, sen!

14 thoughts on “70-tal!

  1. Hejsan ängel! 🙂 🙂 Du verkar inte vara så värst förtjust i fotboll du??? 🙂 🙂Herregud vilka fräcka brallor!!! Superhärligt tyg och vad bra det blev med orange mudd! Helt rätt! Ibland är det värt att vänta! kanske att UFO:na blir som bäst då? 🙂Och du…. Det sättet du syr mudden på blir ju egentligen mycket snyggare!! Jag är bara lat 🙂 🙂 Du slipper ju sömmen i innerbenet på ditt sätt!!Vad roligt att du kallar dem ”otto”byxor 🙂 🙂 🙂Ha det gött!! Vi ses snart i cyber igen!! (Även om jag nu blir inaktiv i helgen då det skall festas 🙂 :-))

  2. Håller med de andra – byxorna är helt ljuvliga och det passar perfekt med den orangea mudden, mer somrigt så här än med brun (som ju ockå är snyggt).

  3. Oj vad du är duktig på att sy, om en annan kunde vara lika effektiv! 🙂 Bara syt lite sängkläder och något enstaka klädesplagg till våran bebis, men förmodligen långt ifrån dig gällande skicklighet 😀

  4. Tack för alla fina kommentarer! Jag blev jättenöjd med den orange mudden på dessa!Retro elephant: Jättekul att du vill länka till mig, jag gillar dina grejor skarpt! 🙂 Och man kan hitta jättefina tyger på jofotex! det gäller att leta bara, det kan vara så mycket att man inte ser guldkornen!nathalie: det är bara att fortsätta sy så lär man sig mer och mer! Det är skoj att sy till sin bebis tycker jag och det ska bli spännande att se vem det är som kommer ut sen!

  5. Ja du, det där med att krypa omkring på golvet är rena rama döden för fogarna. JAg nålade iho ett laptäcke förra helgen och det höll i sig i flera dagar :o(Så länga jag får stå upprtt, går det ganska bra! Ssötaste byxorna!

  6. Hej!!!!!!Nu har jag hittat en till underbar blogg att läsa! Hittade hit genom allas vår ottopippi, och jag kommer tillbaka!!!!!Supercoola byxor, förresten!Jag länkar till dig från min blogg!Linn

  7. Guud vad fina byxers!! Sånt frotté har jag också i skåpet och har inte kommit på vad jag ska göra av det än men detta var ju ett kanontips! 😀 Helt underbara!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.