tights

Försenad 1-årspresent

Min goda vännina J´s dotter L fyllde 1 år för 2 veckor sedan och det måste ju firas! Jag hann dock inte sy klart presenten till kalaset, men nu är den klar, bortgiven och provad! I senaste numret av ottobre fanns mönster på en klänning som likade de fina klänningar som GoSi sytt under sommaren (och som jag dregglat över), gissa om jag blev glad!! Jag har ännu inte sytt så många klänningar så det var mycket skoj att få göra det! Än tycker jag att det mest är opraktiskt att klä I i klänningar då den bara korvar sig när hon ligger ner. Väntar ivrigt på att hon ska lära sig sitta så att jag kar sy några till henne också.

Hur som helst, ottobre är ju inte kända för sina små storlekar så jag fick måtten på L och då visade det sig att den minsta storleken (62) skulle vara för stor på bredden men för kort… ovanligt eller hur!?! Jag sydde iallafall klänningen i 62 på bredden men 80 på längden och märkte upp den som storlek 74!

En klänning på vintern är ju inte komplett utan ett par matchande tights och vilken tur då att det fanns mönster på sådan också i samma nummer. Här stämde dock måtten på både längd och bredd med L´s mått för storlek 74, la ändå till lite på längden så att de kan användas ett tag.

I morse tog I och jag en promenad för att överlämna paketet och det blev glatt mottaget. L fick genast byta till sina nya kläder och mamman undrade om inte hon också kunde få en sån klänning! Så den gillades! Som jag misstänkte innan var klänningen för bred, å andra sidan blev det fint med en tröja under den och förmodligen kommer den passa som tunika till sommaren utan tröja! Men jösses vilken galen storlek, sy i 62 till en ettåring!!!

Ska minska mönstret så att jag kan sy sådana här till I också, tror att julklänningen måste bli i den här modellen, jag bara älskar den!!!

Mönster:
Cillaklänning strl 62, längd strl 80. Omdöpt till strl 74 av mig! Ottobre 6/2008.
Lelle leggings, strl 74. Ottobre 6/2008.

Material:
Gröna elefanter från Jofotex med matchande grön interlock från samma ställe.

Sömnad:
Tightsen är sydda på overlock. Resårkanalen är sydd på Gekkos smarta vis! Började med att fålla med elastisk raksöm på vanliga maskinen. Sydde därefter innerbenssömmarna ocg grensömmen. Resårkanalen syddes sist, lämnade öppet en bit, satte i resår och sydde igen. Nästa gång ska jag sy knapphål så man kan ändra resåren vid behov.

Klänningen syddes enligt beskrivningen. Satte tryckknappar istället för vanliga knappar på axlarna. Skippade också skärningen nedtill och alla band och sånt som skulle sys fast enligt mönstret. Enkelt är bra tycker jag och speciellt med ett sånt här fint tyg!

+++
Kul att sy barnkläder igen och speciellt klänning!!! Den blev lika fin som jag hoppats och den uppskattades av de som fick den!


Att mönstren är galna i storlek.

!!!
L blev fin i sin nya outfit! Jag vill sy massa klänningar i det här mönstret nu! Fast jag vill nog sy massor av allt nu…. en plan måste verkligen göras.

Jag närmar mig 10 000 besökare med stormsteg, så ballt! Det trodde jag aldrig när jag startade min blogg i april i år!

13 thoughts on “Försenad 1-årspresent

  1. Va fint setet blev. Ska verkligen tänka på storlekarna om jag ska sy den modellen, tycker också att den var jättefin.

  2. Oj oj oj så fint setet blev!!Det där med storlekarna som du skrev tycker jag verkar stämma framför allt på de mindre storlekarna. På de större som jag brukar sy (98 och uppåt) brukar det bli ganska bra – men så har jag inte jättesmalisar här hemma heller… 😉

  3. Vad fint det blev. Denna klänning måste jag göra till min lilla tjeja så då är det bra att jag vet att storleken var helt knasig, som vanligt…

  4. Jag har spanat in just denna ottobre-modell också! Måste prövas!!! Din version blev fantastisk!!! Men vad konstiga storlekar…..

  5. Jag har också spanat in just denna klänning från Ottobre och måste tydligen ännu mer än vanligt tänka på vilken storlek jag syr. Min dotter är 1,5 år och jag sydde byxor från Ottobre åt henne i bredden 62 som blev för stora! Ottobre tycks gilla babykläder som är väldigt vida, men det passar inte oss som har små smala barn…

  6. Vad roligt att så många tänkt sy den här klänningen, den är verkligen fin i modellen! Blir så glad av era kommentarer! Jag förminskade mönstret igår i 2 mindre storlekar så snart ska jag provsy några till I, kollektion 68 är i startgroparna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.