jacka

Mjuk och mysig sommarjacka

Äntligen är den klar, munkjackan / sommarjackan till I! Den har legat till klippt länge och sedan har den även legat utan dragkedja i några veckor när jag väl hade sytt ihop det mesta. Jag hittade en perfekt dragkedja till den härom veckan men min nöt tittade inte om den var delbar… det var den inte och det upptäckte jag när jag skulle sy i den. Sedan hade de inga delbara i rätt färg och rätt längd så det blev till att beställa. Idag kunde jag äntligen hämta dragkedjan och sy klart jackan. Nu ska jag ta sommarlov!

Material:
Stjärnvelour från Mjuka tyger, köpte en stuvbit på syfestivalen i våras. Mudd från Stoff och stil och dragkedja från Tygcentrum i Uppsala. Fodrad med tunn trikå från Ohlssons.

Mönster:
Sygryns jackmönster, strl 74.

+++
Tänkte direkt när jag såg tyget att det skulle bli en munkjacka till I – och det blev det.


Missade lite när jag skulle sy i dragkedjan så det är lite vint där velouren och mudden möts. Kom inte på hur sjutton jag skulle göra för att det skulle bli bra, nu blev det ok men inte bra. Förstår fortfarande inte hur jag ska göra men jag antar att jag inte ska sy ihop hela jackan innan jag gör något sånt här igen!

13 thoughts on “Mjuk och mysig sommarjacka

  1. men vad fin den är!!! jag har massa velour med stjärnor här hemma men får ångest bara av att titta på mina tyger, jag vill sy allt möljigt men samtidigt ha kvar tygerna 🙂

    isak behöver byxor snart så jag får nog ge med mej till helgen 🙂

    tina-tisa

  2. Snygg!! Blev också klar med min igår kväll, bara namnlappen kvar.. Hade samma problem som du ;-). Ska försöka hinna lägga ut den i dagarna.

  3. Åh, den är jättefin!

    Jag har inget bra tips, men jag drar igen dragkedjan och nålar så noga jag kan. Ska bli spännande att se om du får nåt bättre tips!

  4. Jättefin jacka till I. Och du, precis så har jag också gjort med en dragkedja på secondhand för inte så längesedan .. . så du behöver inte känna dig dum, eller borde vi?!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.