byxa

Copycatbrallor

Jag vet inte ens om Doris & Assar har bloggat om sina byxor än men hur som helst så snodde jag idéen rakt av från henne efter syjuntan i söndags. Har sett liknande fickor på PoP och gillat dem men Doris & Assar hade sytt brallor med fuskfickor och det var ju supersmart för barn som ändå inte använder fickor. Riktiga fickor orkar jag inte sy förrän det verkligen behövs.

Här har jag än en gång ritat om mitt muddbyxmönster och nu tycker jag att de ser bra ut, lite mer pös i benen kanske behövs. Det får provningen imorgon utvisa. Dessa kan vara lite långa i benen också men då kan de å andra sidan användas länge. Ska bli spännande att se hur de sitter på.

Mönster:
Eget omritat efter Meedoms form 1. Inte så många linjer finns kvar nu från orginalmönstret.

Material:
Koboltblå velour och mudd från Stoff och Stil – grymt besviken på deras nya mudd, mycket sämre än den de har haft tidigare. Lime mudd kommer nog också från Stoff och Stil men är av deras gamla, mer stadiga, kvalitet.

Sömnad:
Klippte helt enkelt ut en halvcirkel ur sidan på byxan, sydde fast en mudd på kanten och när jag sticka ner den så sydde jag samtidigt fast innetyget i fickan. Stickade ner med CPn och det funkade hur bra som helst!

+++
Så kul att sy några detaljer på brallorna och inte bara velourbyxor rakt upp och ner.


Tyget ”inne” i fuckfickan drog sig när när jag sydde fast det. Det syns inte så mycket men nu vet jag iallafall att jag måste vara ännu mer noggrann nästa gång. För fler kommer det att bli!

!!!

Tack för inspirationen!

Och titta vad söt I var idag när hon hittade ap/lejontyget liggades vid tvättkorgen. Hon skulle dirket ur badbaljan och vira in sig i tyget, det blir nog något sytt till henne i det tyget snart.

9 thoughts on “Copycatbrallor

  1. Vilka snygga byxor. Kul med liten detalj även på ett par muddbyxor. Tack för klänningsmönstret, ska provas vilken dag som helst nu.

  2. Cool tjej! Här hemma blev det mys med moln när de kom 🙂

    Schyssta fickor, min äldsta har ett par byxor med såna – har också tänkt på att man skulle kunna göra nåt åt det hållet. Och nu vet jag ju att det går 🙂 Snyggt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.