tygblöja

Formsydd med ficka

Ytterligare en blöja har sett dagens ljus här. Denna gång en formsydd blöja med ficka för att kunna stoppa i extra uppsugande material vid behov. Denna har även en booster av frotté insydd i det mellersta lagret samt två lager av bambufrotté fram i blöjan där det blir som mest kiss.

Mönstret är samma som i förra blöjinlägget, La Di Da Diaper, men med lite ändringar från ursprungsmönstret så att den liknar mer en muksutblöja. Sydd i strl small (nyfödd var visst liten redan nu visade det sig, men R har ju snart passerat 5 kg lagom till sin 1-månadsdag imorgon) så denna ska nog räcka ett tag. Gillar helt klart denna modell på blöja och med möjlighet att fylla den med så mycket uppsugande som behövs blir det ju toppen. Då tar det inte heller så lång tid för blöjan att torka efter tvätt.

Denna är sydd i hundtyget från SoS som jag hade lite stuvar av, ett mellanlager av joggingtyg samt ett inre lager av bambustretchfrotté. Väntade på leverans av bambuvelour när jag sydde denna så jag valde lite bambufrotté istället som jag hade hemma. Gillar bambu i blöjorna, det är snällt mot huden. Nu har jag fått hem en meter bambuvelour så nu kan jag sy fler blöjor! Väntar nu dock på en knapptång för snaps, samt snaps, för jag vill ha knappar i blöjorna istället för kardborre, blir snyggare och så försvinner risken för skav av kardborren. Den är skickad från Kina för knappt 4 veckor sedan men har inte dykt upp än men det var upp till 6 veckors leverans så jag får vänta lite till kanske. Det är en coop som säljer knappar, tänger och pressar till bra priser men nackdelen är just leveranstiden (och leveransen såklart…).

Hur som helst så passar dessa blöjor toppen på R och jag får använda de jag har för att få ullbyxorna inkissade ordentligt i väntan på att jag kan sy fler med knappar! Har testsytt en pocketblöja också till R från det här mönstret men den åkte på innan den hann fotas så den kanske kommer senare. En pocket är en blöja som funkar som en engångsblöja och har ett eget vattentätt skikt så då behöver man inga andra ytterbyxor över. Man fyller den med uppsugande material och så är det klart! Det är väldigt praktiskt men det blir ju mycket dyrare att sy varje blöja med ett eget spärrskikt än att sy utan och använda separat blöjbyxa! Det kommer nog bli lite av varje här. Vill ni läsa mer om blöjor och inte har koll på Kalamajts finfina shop och blöjor kan jag verkligen rekommendera ett besök hos henne! Vi har några Ecobums här hemma till I och de är toppen!
Uppdatering:
Booster – Extra inlägg i blöjan för ökad uppsugningsförmåga.
Bambutyger – tyger av bambu! Bra för miljön och naturligt antibakteriella.
Snaps – knappar av plast, används i blöjorna men funkar lika bra i kläder, färgade plasttryckknappar helt enkelt.
Knapptång för snaps – en tång för att sätta fast knapparna med!
Pocketblöja – blöja enbart med ytter- och innertyg samt en öppning i bak (eller fram om man så önskar)där man lägger i sina uppsugande inlägg. Ger en blöja med önskad uppsugningsförmåga men med kort torktid då man tar ut inläggen vid tvätt och tork.

4 thoughts on “Formsydd med ficka

  1. Är så himla impad av dina blöjor!! Själv förstår jag inte et skvatt :-). Booster? Bambutyger? Snaps? Knapptång för snaps? Pcoketblöja? osv 🙂

    Skall dock byta till mig ett par nattblöjor från Ecobums nu, så jag kanske lär mig 🙂

  2. Se där! Det behövdes alltså en ordbok!! 🙂 🙂 Var har du LÄRT dig allt inför denna typ av sömnad människa? 🙂 Eller är det bara jag som har för stora barn? Tack snälla vännen för förklaringarna! Blev speciellt sugen på bambutyger och snapsknappar (trist bara att tången måste beställas från Kina!! Kram!

  3. Tången går att hitta på ebay eller på babyheaven.se men på babyheaven är det dyrt (dyrare iallafall) och ebay är väl ungefär samma pris som från kina men jag hittade den inte där förrän efter jag beställt.

    Här kan man lära sig en massa om att sy tygblöjor http://sjalbarn.se/forum/viewtopic.php?f=21&t=132918 en toppentråd på forumet sjalbarn

    Ja jag har ju inte testat tången och vet inte hur lätt det är att få i knapparna med den men den är ju gjord för snaps så det borde ju gå bra! Ska bli spännande att testa när den kommer!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.