tygblöja

Fattycakeblöja

Har testat att sy en formsydd blöja efter ett annat mönster, Fattycakes. Det är en väldigt uppskattad blöja på sy-tygblöjeforumet Diaper Sewing Divas och var bara tvungen att testa. Lovorden från Emilliten gjorde ju inte saken sämre heller. Den är sidknäppt till skillnad från de andra jag sytt och jag gillar det verkligen. Känns enklare att knäppa i sidan istället för mitt på magen.

Först när jag sydde tyckte jag att det såg stort och konstigt ut men när jag provade (och fick sätta i en extra rad knappar så jag kunde dra åt den lite mer) så satt den riktigt bra. Nu har jag gjort något slags mellanting av mönster mellan den förra och denna. Har inte hunnit sy en provblöja än men det ska väl hinnas med. Jag tyckte den var lite väl stor över rumpan men kanske ska jag sy fler innan jag modifierar mönster. Den satt verkligen bra på R även denna blöja.

Denna blöja har jag och I hjälpts åt att sy, hon kommer gärna och tar in hand och vill ”hy”, vilket innebär att hon vill sitta i mitt knä vid symaskinerna och sortera trådrullar. Det får hon gärna göra för det innebär att jag kan ägna mig åt mindre avancerad sömnad under tiden. Som att sy ihop blöjor med överlocken eller liknande. ”akta sass” har hon också lärt sig att man ska göra och ”oooojjjj nåååj” säger hon ofta och pekar på alla färgglada nålhuvuden i nålburken. Så stor och duktig på att prata nu, lilla I!

Tyget är det första tyg jag köpte i trikå när jag började sy för två år sedan. Nu har det förpassats ner till högen ”fultyger” som ska användas till prototyper eller blöjor. Blöjan har även ett lager joggingtyg (som jag fått en hel hög med av svärmor) i mitten och innerst är det bambuvelour. Denna blöja är stoppad med en limpvikt rutvävd vikblöja. Det funkade toppen.

8 thoughts on “Fattycakeblöja

 1. Åh, den är ju galet snygg! Och som blöjtyg tycker inte jag att det kvalificerar sig som fultyg längre! 🙂

  Jag vill ha en KAMpress…

 2. Det där var väldigt imponerande. I mina ögon är det väl det mest avancerade man kan sy, en blöjbyxa! Kul och bra! Jag har själv funderat på att övergå till tygblöjor nu när lillan är över ett. Har massor av vikblöjor men inga blöjbyxor…

 3. Jag har inga KAM-press, bara en KAM-tång. Mycket bra liten grej som inte är så dyr på tex ebay.

  Nej tyget blev inte så fult i blöjan men jag har ändå lite svårt att gilla det. Men det blir nog fler blöjor i det!

 4. Vilken fin blöja! Jag har rutvävd vikblöja du kan få om du vill? Tänkte använda men blev alldrig av, har testat lite bara. Tycker tyget blev jättefint till blöjan!

 5. Blöjan är ju snygg, absolut inget fultyg i blöjan i alla fall.
  Hur tycker du det funkar med resårbandet framtill? Jag har sytt några på det viset men på våra grabbar vill blöjan bli så bylsig och pösig där framtill så jag skippat dem nu.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.