jacka

Inspirerad av finska sybloggar

Har ni kollat in de finska sybloggarna? De har ofta fantastiskt snygga kläder med väldigt avancerade applikationer. Via Moi! som är med i UppSytt kom jag i kontakt med finska bloggar och även om jag inte kan läsa det som skrivs kan man verkligen inspireras av deras vackra kläder och bilder.

Den här modellen av jacka såg jag först hos RuttuNutti för ett tag sedan och har sedan sett flera olika varianter av den. I samband med att jag fick en jackbeställning (som sedan inte blev av, men jackan är sydd ändå) med fria händer så visste jag direkt vilken modell jag skulle sy! Tygvalet föll på den fantastiska babycorden från Marimekko (finskt tyg blev det dessutom!) och ett foder som kommer från ett påslakan som jag hade som bebis! Babycorden har värmt tyghyllan i snart två år och var köpt med tanke att en dag sy byxor utav men nu blev det en jacka istället och jag ångrar mig inte! Jag är nog lite kär i jackan…!

Mönstret listade jag ut (med hjälp av Moi!) att det kom från Gynthers bok och den hade jag hemma! Hade fått mått på flickan som först skulle ha jackan och de stämde precis med måtten för största storleken, 98. Så den är sydd i strl 98. Jag har lagt till fickor på modellen för det kunde jag tro att en 3-åring skulle gilla att ha. Insidan av fickan är fodrad med samma rutiga tyg som jackan är fodrat med.

Det här var, trots att jag under arbetets gång fick avbeställning av jobbet, ren syglädje att göra. Allt funkade utan problem och tygerna tycker jag verkligen lyfter varandra och jag älskar modellen. Nu kan jag inte bestämma mig för om jag ska lägga ut den i shoppen eller om jag ska hålla på den till nästa år då I kanske har växt i den. Om någon är intresserad får ni maila mig.

Mönster:
Gynther, jacka modell f, strl 98 men lite kortare än mönstret och med en annan huva än i mönstret. Fickor tillagda till modellen.

Material:
Babycord från Marimekko, inköpt för 2 år sedan på The Fabric Fairy.
Fodertyg i bomull, återvunnet påslakan från 70-talet (min mormor hade sytt lakanet åt mig eller min syster).
 Dragkedja och snedslå från Bibbis. Har ni sett att Bibbi nu har en hemsida! 🙂

+++
En underbar jacka som jag är så nöjd med. Blev väldigt snyggt med antiskavflärparna som också döljer inviket på dragkedjan vid halsen!


Tråkigt när en beställare drar sig ur.

25 thoughts on “Inspirerad av finska sybloggar

 1. Fantastisk jacka! Du är hur proffsig som helst! Jag har också hamnat in på lite finska sidor, och ibland aktiverar jag Googles översättningsverktyg, för att ha lite koll.
  Håller med om att det är trist när köpare drar sig ur, själv har jag en hel del grejer som bara ligger i skåpet och dräller, grejer som egentligen varit beställda, där köparen dragit sig ur. Trist….. Ibland funderar jag på att försöka sälja det via Signerat.se, men sen tänker jag, att det får väl bli presenter till små goa barn istället!

 2. Hur kan man dra sig ur en affär när det handlar om denna finfina jacka! Men du kommer nog få den sålt snart. Jättesnygg och välarbetad!

 3. supersnygg färgkombination. Riktigt läckra tyger. Surt när man får en avbeställning men OM du inte sparar den till I vuxit i den så får du den säkert såld. Lycka till hur du än vill ha det.

 4. Helt underbar! Rosa och grönt är så fint ihop 🙂 Så trist att få en avbeställning när man redan har börjat sy, men roligt med ren syglädje när kreativiteten flödar!

 5. Jättesnygg jacka! Jag gillar verkligen de här Gynthers jackorna, och javisst, de syns i de flesta finska bloggar. Har själv utklippt delarna till en jacka som jag tänkt till vår (snart) 2-åring. Bara en skulle hinna sy ihop den också vid sidan om allt tårtbakande… =)
  Jättefräscha färger, gillar verligen! Vår jacka blir nog (på sätt och vis) lite mer dämpad. (läs tråkig…)

 6. Men så otroligt fräckt att dra sig ur mitt i!!! Det borde vara straffbart eller nåt.

  Men tur för dig att få till en så fantastisk snygg jacka till I. Jag skulle inte ha sålt något som jag var så nöjd med som du verkar vara med denna.

 7. Mycket fin! Vad duktigt du är på att sy jackor. Det är väldigt inspirerande, jag blir så sugen! Synd bara att de liksom inte behöver någon jacka, sånt går ju i arv. Fast fina kläder kan man väl inte få nog av.

  Det blir väl alldeles utmärkt hördu att lägga den i shoppen (för dyra pengar hoppas jag!), så kan du ta den själv om något år om den inte blir såld 🙂

 8. Fantastiskt snygg jacka, fin modell och fräsch färgkombination. Förlust för den som drog sig ur helt klart! Jag skulle nog ha sparat den till dottern, är det inte lite speciellt med lakanet från din barndom? Eller den kanske bara är jag som är en obotlig nostalgiker 🙂

 9. Underbar jacka!!! Nästan så att man själv hade kunnat tänka sig att ha en sån:) Nu måste jag bara ha tag i den där boken alltså…Gynther…jag blir tokig…där verkar ju vara hur många bra mönster som helst!!!

 10. Gud så snygg!! hur sugen blev man inte på att sy en jacka nu då! har ju kollat på just denna modellen länge i gynthers bok, men inte trott att det skulle bli så fint… väldigt fint med grönt och rosa!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.