byxa

Praktiskt?

Näe, praktiskt kan man nog inte säga om dessa byxor. Vita byxor till en tvååring är väl som att be om blåbärsfläckar och annat som inte går att få bort. Dessa byxor var en del av Uppsytts Berghs-projekt i våras men bakfickan vändes åt fel håll och byxorna syddes om. Tre byxor blev över nästan färdigsydda men utan muddar. De delades mellan oss i Uppsytt som hade barn i passande storlek. Mina har sedan dess blivit liggandes bredvid symaskinen och tittat på mig. Härom dagen fick jag nog av deras stirrande och vips så satte jag fast mudden och de blev klara!

Tyget är specialtillverkat för projektet och trycktes bara upp i 5,5 meter. Ekologisk naturvit interlock i tjock och härlig kvalitet. Tyvärr är det tryckt på Spoonflower och kommer därför inte hålla i tvätten något vidare. Trycket är vänt inåt så det går bara att ana men läckert är det! Bra också för då gör det ju inget att trycket bleknar snabbt. Visst blev det läckert med bakficka på en enkel muddbralla! Gillar också detaljerna med sömmen som vi fick till (vem av oss som faktiskt sydde ficka och byxa minns jag inte, kan ha varit jag, kan ha varit någon annan…!)

Mudden är också ekologisk och kommer från Sonjas textilateljé. Dessa är i strl 86 och borde därför passa på I, men jag vet inte för jag får dem inte på henne…. envisa tvååring! En annan dag kanske!

4 thoughts on “Praktiskt?

  1. Jättefina byxor och läckert när man bara anar trycket utifrån.

    Kan inte låta bli att ge ett tips för att få bort blåbärsfläckar. OM man får blåbär på kläderna tar man och gnider in med lite fil, yoghurt går säkert bra. Låt det vila lite och tvätta sen som vanligt. Jag har aldrig varit med om att det inte går bort helt. Passar säkert för andra omöjliga bärfläckar också. Bäst är ju om bärfläcken inte torkar in men jag har för mig att det funkar även på lätt intorkade fläckar. Låt det bara vila lite längre. Det är ju inte alltid man har fil med sig när fläcken kommer.

  2. Man blir ju bara så glad när insidan är lika fin som utsidan =)Ibland kan jag lägga ifrån mig grejor som jag syr för att de ser lite slarviga ut på insidan….sjukt mej sant…. men sånt här gillar jag =)

  3. Fina är de!

    Jag tänker komma med ett annat bärfläckstips: Lägg plagget i diskhon eller handfatet (kolla att diskhon är ren!), koka upp vatten i vattenkokaren. Häll i en tunn stråle direkt på fläcken. Detta kräver förstås att det är bomull som tål 100 gr, men jag har fått bort alla möjliga bär och fruktfläckar på detta sätt. Ofta behöver man koka upp ytterligare en vända eller två. Och VAR FÖRSIKTIG när du lyfter upp plagget igen. Det är fyllt med kokande vatten. Bränn dig inte!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.