klänning

Treårspresent

Vännens dotter L fyllde 3 år nu i veckan. De två föregående födelsedagarna har L fått strömmingkläder så varför bryta en sådan tradition. På 1-årsdagen fick hon detta set och till 2-årsdagen denna jacka. I år blev det en ärmlös klänning / tunika i det härliga bityget. Har inte hunnit sy något av det tidigare men det har legat framme och var ett självklart val när jag skulle sy denna present. Det limegröna med turkosa bin är min favorit av de tre färgställningar som jag har tagit hem av detta tyg. Är det inte läckert!?!

Klänningen är sydd i strl 98 och visade sig vara lite för lång för L. Å andra sidan kanske en ärmlös klänning ändå gör sig bättre framåt våren? Och visst ligger denna klänning fint på vårt prickiga köksbord! I somras fick jag nog av vårt antikbetsade furubord (stort och praktiskt men ack så fult) som dessutom fått ett såghack av cirkelsågen när vi sågade till de sista golvlisterna i köket. Så bordsskivan fick sig en rask makeover med en vaxduk som jag häftade fast med haftapparat under kanten på bordsskivan. Vips så hade vi ett köksbord som passade in i köket. Sedan fick även stolarna röda dynor och det var tänkt att barnstolarna skulle få dynor i samma prickiga vaxduk, det har bara inte hunnits med. När det hinns med kanske jag visar bilder på hela köket.

Tillbaka till klänningen. Den är sydd efter mitt vanliga mönster men jag klippte ur lite mer på ärmhålen på framstycket än på bakstycket. Det blev riktigt bra. Tyget är bityget från ikasyr, som jag nu är återförsäljare för i Sverige. En härligt mjuk bomullsjersey! Kantat med interlock från JNY, denna gång bråkade inte kantbandet med mig en enda gång, kanske för att jerseyn från ikasyr är något tjockare än den från mjuka tyger som jag sydde turkos kantband på sist.

De mörka fläckarna på ena sidan klänningen kommer från R, han fick fatt i klänningen innan jag skulle fota och hann smaka lite på den.

3 thoughts on “Treårspresent

  1. superfin, och hellre att den är lite för stor och kan avnjutas till våren än att den är för liten och hamnar på hyllan =)superfin vaxduk förresten och ett snabbt och smidigt sätt att förändra ett kök på =)

  2. Vilka härliga färger!! En toppenfin present som jag absolut tror blir uppskattad. Men tänk så snabba de små händerna är ibland 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.