merinoull · mössa

Ute i god tid!

Jag har varit ganska flitig på stickorna i sommar, stickat klart en kofta till mig (som ännu saknar knappar men sedan ska den visas) nu håller jag på en en kjol och så har det även blivit varsina vintermössor åt barnen. Luvor, huvor, mössor… ja vad kallar man det? Väpnarhuvor med lite gycklarkänsla?

Hittade mönstret på Ravelry i slutet av förra vintern men så var det lite sent tyckte jag att sticka mössor, men nu har det blivit gjort i alla fall, och inte i sista minuten heller! Lyalya-hoodie heter modellen, mycket enkel att sticka men ack så fiffig! Är man inte medlem på ravelry kan man även söka mönstret på etsy. Jag är inte världens mest erfarna stickare men det var ett enkelt mönster och det tog mig inte mer än några timmar att sticka en mössa, det är grovt garn och grova stickor! Dessa är stickade i Malabrigo Worsted merinoull. Helt otroligt mjukt garn!

Här får lillebror R modella både storasysters svarta mössa och sin egen gröna. Storasyster valde färg på bådas mössor och skulle visst ha en svart när vi var i butiken men ser lite avis ut när den gröna är lillebrors. Vi får se vem som får vilken mössa när det blir dags! Jag tror inte att R, 19 månader, bryr sig speciellt mycket om vilken mössa han har ännu, det är värre med 3-åringen…!

10 thoughts on “Ute i god tid!

  1. Superfin!! Kommer du ihåg vad mönstret hette eller vem det var som lagt upp mönstret på Revely så man kan hitta åt det 🙂 Blev väldigt sugen på att sticka en till min son 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.