tunika · vuxet

Äntligen klar!

Långbänk, dåligt sysamvete, ostartat lovat projekt….. ja denna tunika lovade jag till en vän förra våren, efter att jag sytt en sådan till mig själv. Spring ruffle top heter modellen och kan hittas hos Sew, mama, sew. Självklart kunde jag sy en till T och i utbyte fick jag superfina virkade grytlappar. Grytlapparna kom väl en vecka senare… tunikan tog över året. Men NU du T, nu är den KLAR!

Tygerna valdes av T efter att hon noga synat vartenda tyg i min tyghylla. Fick tyget i en ”Give and Get” för länge sedan men visst kommer det från Stoff och stil?! (vart tog förresten give and get vägen?)

Mönstret är ritat enligt beskrivningen och efter T’s mått. Så mönstret får följa med hem till T ifall hon vill sy fler – för vet ni vad, T kan inte bara virka – hon kan sy också, det vet jag! Jag har fållat bakstycket ca 5 cm mer än framstycket så att det inte skulle bli som en ankstjärt på tunikan! Ev ska jag ta in den lite under ärmarna så att den blir lite mer figursydd högst upp men det ska vi prova när T kommer för att hämta den. När kommer du T?

7 thoughts on “Äntligen klar!

  1. Tjusig…som en läcker polkagris-karamell!!! Visst kommer tyget från Stoff & Stil, men ursprungligen är det ett 70-talsmönster som tagits upp igen. Hoppas den sitter bra på mottagaren:)

  2. Ibland tror jag att jag har lagt till en blogg i min lista men så ser jag att det har skrivits/sytts något nåt i någon annans lista.. Kollade just min lista igen då jag var säker på att du fanns med där, men icke! Rättar genast till det!!

    Söt tunika!!

  3. Sååå söt! kommer säkert att bli jättefin på ägarinnan.

    Kommer ihåg att jag har sett denna typ av tunika för ett bra tag sedan och tänkt att man skulle göra en sådan någon gång men jag kom bara inte ihåg var det var, men det var ju på din blogg så klart! Nu blev jag sugen på att testa!

  4. Ja inte f-n kommer jag på din födelsedag och hämtar den iaf 😉 Jag kommer när du kan ta emot mig kära vän! Tunikan ser jättefin ut och blir säkert alldeles utmärkt på.
    Det där med om jag kan sy eller inte det är relativt… om du står bredvid och säger sy där så går det ju, alternativt räddar mig med handfållning en sen kväll när jag sytt fel i två kvällar 😛 Vi ses snart!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.